Waarom moet ik een geheimhoudingovereenkomst tekenen?

We delen allemaal onze ideeën in de groep, de groep is een plaats waar gelijkgestemde hun ideeën de vrije loop kunnen laten gaan. Het is daarom belangrijk dat deze hersenspinsels binnen Mindz blijven, zo kunnen deze in gesloten groep uitgroeien tot een volwaardig project / bedrijf.

Zijn er beperkingen waarover we brainstormen?

Neen, er zijn geen beperkingen. Elke idee is een goed idee, ongeacht de sector.
Een idee ontstaan, uit 1 sector, kan misschien niet realiseerbaar zijn in die sector, maar bv wel toepasbaar in een andere sector.
Echter streven we niet meteen naar de volgende app maar naar ideeën die tot een platform maturiteit, kunnen leiden.

Ik heb zelf een idee.

Een idee is maar net zo waardevol als het uitvoerbaar is. Elke dag bedenken ergens wereldwijd 6 mensen hetzelfde idee. Als je het deelt in Mindz, zal iedereen al zijn of haar kennis ter beschikking stellen en actief meewerken om het te realiseren. Echter op dat ogenblik is het “idee” van iedereen binnen Mindz, en zijn er geen eigendomsrechten meer.

Krijgen we een vergoeding voor onze kennisbijdrage?

Neen. Kenniswerkers krijgen geen vergoeding voor hun kennisbijdrage. WEL is er een waardebepaling voor de individuele inbreng die recht geeft op het participatiemodel in de spin off CV

Waarom zou ik lid worden?

Eendracht maakt macht.
Samen aan iets bouwen, waar je kan rekenen op de juiste mensen, die samen, het idee kunnen versterken geeft een boost.
Bovendien kan je risicovrij, zonder kosten, aan het idee werken tot het echt rijp en matuur is. Ook leer je boeiende mensen kennen binnen de community.

Kost een Mindz lidmaatschap iets?

Neen een lidmaatschap aan MINDZ kost 0, NADA, NIKS

Kan ik uit Mindz stappen?

Iedereen kan met een eenvoudige mail of brief uit Mindz stappen. ECHTER de geheimhoudingsovereenkomst BLIJFT op dat ogenblik wel van toepassing en dit gedurende 1 jaar.

Intellectuele rechten?

Mindz staat zelf in voor eventuele aanvraag van intellectuele rechten. Deze rechten zijn de motor van Mindz en basis uitgangspunt om samen sterke bedrijven te realiseren

Wat is de C.V.?

De C.V. of corporatieve vennootschap is de entiteit die de spin-off zal beheren. Dus onder de C.V. ontstaat een eventueel nieuw bedrijf dat zicht specifiek zal toeleggen op de verder ontwikkeling van het product of dienst.
Dit ook de entiteit waar alle leden via hun inbrengen aandeelrechten kunnen verwerven.

Kan ik zelf een rol opnemen in een idee?

Ja dat kan. Je kan letterlijk in elk fase meegaan tot zelfs de CEO van je eigen spin off.

Wat is het overleg orgaan?

Het overlegorgaan is samengesteld uit 2 mensen van de kenniswerkers, 2 mensen van de kapitaal verschaffers.
Dit orgaan haar belangrijkste functie is om 1 de bijdrage alle kenniswerkers te evalueren en eventuele aandeel optie toe te kennen in de C.V. en 2 samen beslissen of een concept klaar is om als spin-off te starten. Het overleg orgaan kan tijdelijk uitgebreid worden met externe experten.

Kan ik anoniem lid worden?

Neen. Je kan niet anoniem lid worden van Mindz. Echter 1 van de elementen in de geheimhoudingsovereenkomst is dat ook je identiteit geheim is en bijgevolg niet zal meegedeeld worden aan externe.